Szexhírek cikkek

Hallották a megerőszakolt Fritzl-lány sikoltozását a szomszédok

josef_fritzlÚjabb könyvet dobtak a piacra az Amstetteni Rémcsaládi drámája nyomán. Az apja által évizedekre bebörtönzött és több ezerszer megerőszakolt Elisabeth Fritzl történetének a szerzők részletesen utánajártak, és szakértői vélemény alátámasztásával állítják, hogy a házban élő albérlőknek hallaniuk kellett a lány sikoltozását. Időközben az életfogytiglani börtönre ítélt apa is tollat ragadott és emlékiratait írja, napjai pedig azzal telnek, hogy felnőtt gyerekeit zaklatja telefonon.

A korábbi feltételezésekkel szemben, miszerint hangszigetelt volt az a pince, ahol Josef Fritzl 24 éven át fogva tartotta lányát és közös gyermekeiket, igenis kiszűrődtek a hangok – állítják a családi dráma nyomán készült legújabb könyv szerzői.

Stefanie Marsh és Bojan Pancevski The Crimes of Josef Fritzl: Uncovering the Truth (Josef Fritzl bűntettei: az igazság feltárása) című könyvükben azt állítják, hogy a dörömböléseket és segélykiáltásokat hallaniuk kellett azoknak a bérlőknek, akik a börtön feletti lakást bérelték az amstetteni rémtől, csak valószínűleg nem tudták megállapítani, honnan jönnek a hangok. Ezt a tényt egy hangmérnök segítségével támasztották alá, aki tesztelte a pince akusztikáját. A szakember szerint rettenetes, hogy az albérlők képtelenek voltak beazonosítani az alóluk jövő kalapálást, nyöszörgést, meg a többi furcsa zajt, és soha nem fogtak gyanút.

A könyvből többek között az is kiderül, hogy az osztrák férfi szintén tollat ragadott, és az emlékiratait írja a bécsi börtöncellájában, ahol életfogytiglanját tölti. Látogatói szerint Fritzl rendkívül derűs és kiegyensúlyozott, és állandóan felnőtt gyerekeinek telefonálgat, akik emiatt már feljelentést tettek.

A Telegraph.co.uk információi szerint Marsh és Pancevski azt is részletezi, hogy Fritzl hogyan tudta foglyul ejteni lányát: 1984. augusztus 29-én egy veszekedést követően arra kérte az akkor 18 éves Elisabeth Fritzlt, hogy egy privát helyen, a pincében beszéljék meg a dolgokat. Ott kloroformmal átitatott ronggyal kábította el, és mire a szerencsétlen lány órákkal később felébredt, kezei már hátra voltak láncolva. A pince akkorra már felkészülten állt az érkezésére, Fritzl ágyat vitt le, és mosdókagylót, elektromos tűzhelyet is beszerelt.

Az amstetteni rém 24 év alatt mintegy 3000-szer erőszakolta meg lányát, kapcsolatukból hét gyermek született – közülük egyik még csecsemő korában meghalt, hármat pedig felvitt a felszínre, és feleségével együtt közösen nevelték őket.

Szólj hozzá