Szex Dr

Hol a határ?

Sade márki Szodoma százhúsz napja című írása hatszáz féle perverziót mutat be. Művei az író korában valóságos bestsellernek számítottak. A szadizmus névadója azonban szexuális aberrációinak legnagyobb részét csak papíron élte ki, amelyeket valóban megtett, ma már nem okoznának feltűnést.
Joggal mondhatjuk azt, hogy napjainkban újra virágkorát éli a szexualitással foglalkozó irodalom. Az elmúlt években számtalan könyv jelent meg, hogy csak néhányat említsek : Catherine M. szexuális élete, Vagina monológok, Fallosz monológok, A vágy, és mégsorolhatnám. Ezek a könyvek eleinte felháborodást keltettek a közönség körében, de a polcokról, raktárakból mégis gyorsan elfogytak a kötetek. Az olvasóközönség mentalitása tehát nem sokat változott az elmúlt háromszáz évben.

Annak, hogy egyre több szexirodalom jelenik meg a hazai könyvpiacon, az az oka, hogy a téma iránti érdeklõdés megnõtt – mondta egy nőgyógyász-pszichológus. A könyvkiadók természetesen igyekeznek a keresletnek megfelelõ mûveket megjelentetni, és valljuk be õszintén, a szex örök téma. Elsősorban a fiatalokat érdekli a szexirodalom, majd eltelítõdnek ezekkel a könyvekkel, de azután felnő egy újabb generáció.

– Az évek alatt az ismeretek is gyarapodtak, és a közlés módja is megváltozott – vélekedik a szexuál pszichológus. – Ma már a szexirodalom jobban nevén nevezi a dolgokat és szabadszájúbb lett. Ezekre a kiadványokra azonban szükség van, hiszen felnõ mindig egy új korosztály, amely még a „szakma” elején van, tapasztalatlan, számára segítséget nyújhatnak ezek a könyvek.

Szólj hozzá