Extrém

Betiltják az állatcsonkítós pornót az USA-ban

Az amerikai Szenátus igazságügyi bizottsága szerdán elfogadta azt a jogszabályt, amely betiltja azoknak a szexvideóknak a forgalmazását, amelyekben állatokat megcsonkítanak vagy megölnek. A szerdai döntés azt jelenti, hogy valószínűleg a Szenátus is megszavazza a tilalmat.
Elfogadta szerdán az amerikai Szenátus igazságügyi bizottsága a Képviselőház júliusi döntését, amely betiltja azoknak a szexvideóknak a forgalmazását, amelyekben állatokat megcsonkítanak vagy megölnek. Az igazságügyi bizottság döntése azt jelenti, hogy a Szenátus szavazásakor szinte biztosra vehető a tilalom törvényesítése. A Képviselőház 416 igennel, 3 nem ellenében megszavazott jogszabálya szerint akár öt év börtönnel is büntethető az, aki ilyen filmet elad vagy forgalmaz. A jogszabály kivételt tesz a vadászatról, csapdahasználatról, horgászatról, halászatról, állatorvoslásról és állattenyésztésről készült filmekkel.
Jon Kyl republikánus szenátor közölte: ő és más szenátorok is mindent elkövetnek az ilyen kegyetlenkedések felszámolása érdekében. A demokrata párti Patrick Leahy úgy fogalmazott: a szólásszabadság híve, de kell lenniük kivételeknek, amikor az alkotmány erre vonatkozó első kiegészítése nem érvényes, és ezek közé tartoznak ezek az obszcén, állati videók, amelyek nélkülöznek minden társadalmi értéket. A képek egy állatorvosin egyetemista lányról készültek:

Szólj hozzá