Bulvár

A mell a top csábítások egyike

nagymellu_szoke_picsaUraim! Engedjék meg hogy bemutassuk a női mellet! Senki sem tudja, mekkora az ideálisnak tekinthető mell nagysága, súlya. Szakértők 150–250 grammról beszélnek. Fontosabbnak tűnik a középkorból származó vélemény: tökéletes az a női kebel, amely pontosan beleillik a széptevő lovag tenyerébe. A női kebel az esztendők során folyamatosan változik. Más az alakja és felépítése a nemi érés idején, más húsz, majd harminc év körül, illetve a klimax után.

A fejlődő mell
A gyermekkorban még mindkét nemnél azonos bimbóudvar és emlőbimbó. A kislányoknál a 10–11 év táján kezd változni, fejlődni. Először a bimbóudvar emelkedik elő a bimbóval együtt, majd a mell is nagyobbodni kezd. Idővel a bimbóudvar belesimul a mell szintjébe. A felnőttkorra jellemző forma két-három év alatt alakul ki. A mellek fejlődése gyakorta nem egyidejűleg történik, sőt fájdalommal is
járhat. A bimbóudvar alatt növekedő mirigyek feszülése okozhat fájdalmat. Ez főleg akkor szokta megijeszteni a kislányt és a szülőt, ha csak az egyik oldalon látható-érezhető a növekedés. Az aszimmetriának jelentősége nincs, néhány hónap késéssel a másik oldal fejlődése is megkezdődik. A mell egy-két évvel előbb kezd fejlődni, mint a szeméremszőrzet. Az első vérzés csak újabb egy-két év múlva – a hónaljszőrzet megjelenésével azonos időben – várható.

Az érett mell
A bimbó feletti rész laposabb, a bimbó alatti gömbölydedebb. A mellkas
domborúságától függően, a két mell tengelye többé-kevésbé széttér. Akár kisebb, akár nagyobb a mell, a bimbó tetején mindig található tizenöt-húsz pontszerű nyílás (a tejmirigy kivezetőcsöveinek nyílásai). A bimbóudvar szélén látható apró kiemelkedések voltaképpen nem működő, kicsiny tejmirigyecskék. A bimbóudvar alatt húzódik az igazi tejmirigy, amely körkörösen elhelyezkedő lebenykékből áll. A lebenykékből – akár a fák gyökerei – vékony, majd egyre nagyobb csövecskék vezetnek a mellbimbó felé. A tejjáratokat hámsejtek bélelik. A mirigyek és a tejjáratok zsírba vannak ágyazva. Az itt lévő zsír mennyisége ugyanúgy változhat, mint a test bármely pontján. Közvetlenül a bőr alatt szívós, szalagszerűen lefutó, teherbíró kötőszövet található, amolyan természetadta melltartó.
A mellben kizárólag a bimbó körül vannak piciny izomrostocskák, ezek hidegben, érintésre, szoptatáskor stb. akarattól függetlenül összehúzódnak, és kiemelik a megkeményedő bimbót. Olyan izmok azonban, sajnos, nincsenek, amelyek meggátolhatnák a keblek megereszkedését. Tornával egyedül az emlő alatti izmok fejleszthetők. A bőr és a kötőszövetes szalagok megnyúlását egyedül melltartó viselésével lehet lassítani.

A változó mell
A menstruációs ciklus második felében a mell teltebb, feszesebb, mirigyesebb tapintatú, gyakran érzékenyebb is. A változás azért következik be, mert ilyenkor bővebb a mell vérellátás, megnagyobbodnak a tejmirigy sejtjei, kitágulnak a tejjáratok, folyadék halmozódik fel a kötőszövetben. A periódus első hete után legkisebb és legpuhább a mell, ezért a havonkénti emlőönvizsgálatot mindig ilyenkor érdemes elvégezni. Terhesség alatt egyre kifejezettebbé válnak a menstruációs ciklus második felére jellemző elváltozások – a mell felkészül a tejtermelésre. Szülés után még nagyobbak lesznek a mirigyek, hogy a képződő tej kielégíthesse a csecsemő igényeit. A szoptatást a mell hámsejtjei sohasem felejtik el: mellrák még a változó kor bekövetkezte után is jóval ritkább azoknál, akik szoptatták is gyerekeiket. A nemi hormonok kiesése okozza a mell mirigyeinek és zsírszövetének sorvadását a klimaktérium után. Az egyre terjedő hormonkezelés nemcsak a csontritkulást akadályozza, hanem a mell szerkezetére, alakjára – szépségére – is jó hatással van. Szükség esetén a sorvadt mellek is képesek tejtermelésre. Afrikában, ahol mesterséges táplálásra nincs mód, az elhalt anya secsemőjét a nagyanya mellére szokták tenni. Az a tapasztalat, hogy ilyenkor előbb-utóbb ismét megindul a tejelválasztás.

A női mell a top 3 csábítási eszközök egyike. Akár sejtelmesen kandikál ki, akár szemérmetlenül, netán teljes valójában szex közben, minden egyes férfit képes az őrületbe kergetni. Tudják ezt a nők is, és naná, hogy kihasználják. „Amivel azonban még nincsenek tisztában, hogy nemcsak párjuk, de saját maguk élvezetét is fokozhatják vele!”- mondja Debby Herbenick, az indianai egyetem szakorvosa? Tovább a teljes cikkre

Szólj hozzá