Szexhírek cikkek

Az ügyész megdugta a vádlottat

Kirúgták hivatalából Varga Gergely kerületi ügyészt, mert a belső vizsgálat kiderítette, lefeküdt egy vádlottal, aki meg is vesztegette. Büntetőeljárás folyik ellene. Hétfőn fegyelmi és büntetőeljárás indult Varga Gergely kerületi ügyész, egykori szóvivő ellen, jelentette be a Fővárosi Főügyészség csütörtöki sajtótájékoztatóján Ihász Sándor fővárosi főügyész. Azután indultak az eljárások, hogy felelentés érkezett ellene vesztegetés gyanújával.
Korábban olyan értesülések láttak napvilágot, hogy Varga kétmillió forintot kért egyik ügyének a vádlottjától, és ennek fejébe enyhébb ítéletet, pénzbírságot ígért neki. Ihász cáfolta ezt az információt. A fővárosi főügyész elmondta, a feljelentések után indultak eljárások Varga ellen. Ihász maga folytatta le a fegyelmi eljárást, amiből kiderült, hogy Varga szexuális kapcsolatot létesített egyik ügyének a vádlottjával, és még 600 ezer forintot is kért tőle, amiért felfüggesztett börtönbüntetést ígért neki.
Ihász a vizsgálat eredményének ismeretében azt javasolta az országos főügyésznek, hogy Varga Gergely munkaviszonyát szüntessék meg. A főügyész csütörtökön hivatalvesztéssel sújtotta Vargát. Hozzátette, az ítéletet nem befolyásolja, mennyi pénzről van szó, hivatásukkal ugyanis már az is összeférhetetlen, hogy ilyen viszonyba keveredjenek egy ügy szereplőjével. Az alapügyről – amellyel kapcsolatban a bűncselekmény történt – annyit mondott: 2007. október 30-án nyújtotta be a vádiratot a X-XVII. kerületi ügyészség a Pesti Központi Kerületi Bíróságra csalás miatt. Ennek az ügynek a vádlottja volt az a nő, akivel Varga Gergely szoros kapcsolatba került. Ihász Sándor kifejtette, már önmagában az megalapozza a fegyelmi vizsgálat eredményét, hogy Varga Gergely ügyészként szoros kapcsolatba került a vádlottal, ahhoz nem volt szükséges annak megállapítása, hogy a vesztegetés megtörtént-e, illetve milyen összegű volt.
A fővárosi főügyész azt is megjegyezte – felelve a korábbi sajtóhírekre -, hogy nem akarták elhallgatni az ügyet. Azt mondta, hétfőn gyanúsították meg Varga Gergelyt, és a megalapozott gyanúsításhoz “megfelelő szintű és mértékű” bizonyítékokra van szükség, ezért nem hozták azonnal nyilvánosságra a történteket. Vargát egy Budapest közeli bevásárlóközpont parkolójában kapták el hétfőn, ahol a pénzt kapta volna meg. A sajtótájékoztatót pedig azért csak most tartották, mert a fegyelmi eljárás végeztével most szolgálhattak lényegi információval. Mindezektől függetlenül tart a büntetőeljárás – melyben Varga gyanúsított -, és ha bűnösnek találják, akár börtönbe is kerülhet. A nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja “fontosabb ügyben intézkedő hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette” miatt.
Varga Gergely tavaly januárig volt a Fővárosi Főügyészség szóvivője, akkor azért távozott a posztról, mert feljelentették. Ahogy arról egy hangfelvétel alapján beszámoltunk azt állította a Mendoza-ügy bírósági tárgyalása után, hogy ismeri a valódi tetteseket. A belső vizsgálat szerint csak blöffölt, így nem indult ellene eljárás.