Európában egyre kevésbé akad kihívója a Facebooknak

Az európai országok többségében már a Facebook a mindent vivő közösségépítő szájt. Az IBM-es ManyEyes a Google és az Alexa adatai alapján készített egy vizualizációt az európai social network helyzetről.
Mint a grafikonból kiviláglik, Európában csupán néhány ország van, ahol helyi szolgáltatás tudott tartósan sikert elérni, és valamilyen szinten hátráltatni a Facebook egyre erősödő térhódítását. A legnépesebb ilyen ország Lengyelország, ahol jelenleg is a helyi Nasza-Klasa a mindent vivő online közösségi tér, a maga 27 millió regisztrált felhasználójával. Aztán Hollandia következik. Itt a helyi Hyves nevű közösségi szájt a legnépszerűbb. A harmadik pedig Magyarország (ugye az iWiW-vel). És ezzel vége is azon európai országok listájának, ahol helyi social network tudott az élen maradni az elmúlt években.
Ezen felül van még néhány nem tipikusan fejlődő piac. Az egyik például Észtország, amely az egyetlen olyan európai ország, ahol a Google Orkutja jelentős felhasználóbázissal rendelkezik. (A másik két balti államban a One a nyerő alkalmazás.) A másik érdekesség: Románia és Portugália, ahol pedig a HI5 előzi be a Facebookot. Ha az adatok nem is teljesen megbízhatóak, mindenesetre a tendenciát talán jól mutatja a fenti grafikon.

Egy megjegyzés! A www.S1EX.com oldalon színvonalas adult tartalom található.