Extrém,  Szexhírek cikkek,  Tiniszex

Papi pedofília, gond van az olasz papokkal is

Az olasz püspöki konferencia szerint az utóbbi tíz évben megközelítőleg 100 esetben indult az olasz katolikus egyházon belül eljárás szexuális visszaélések gyanújával.
Mariano Crociata, az olasz püspöki konferencia titkára kedden, a püspökök éves közgyűlése alkalmából tartott sajtótájékoztatóján közölte az egyház által becsült adatokat. Arról nem mondott részleteket, hogy hány ügy végződött a meggyanúsított egyházi személyek elmarasztalásával, illetve hány esetet jelentettek a rendőrségnek.
Crociata hangsúlyozta: az olasz törvények értelmében a püspökök nem kötelesek jelenteni az állami hatóságoknak az egyházon belüli visszaélések gyanúját.
Ezzel a nézettel szemben néhány, a szexuális bűncselekmények áldozatait védő ügyvéd arra szokott hivatkozni, hogy a püspököknek igenis van ilyen kötelezettségük, mert közhivatalt töltenek be.
A püspöki konferencia idei éves találkozója hétfőn nyílt meg. A testület vezetője, Angelo Bagnasco bíboros a megnyitón arra kérte a családokat, hogy bízzanak a katolikus egyházban a visszaélési botrány ellenére. Beszédében hangsúlyozta, hogy az egyháznak soha nem állt szándékában alábecsülni a probléma jelentőségét.
A napokban újabb, egyházon belüli visszaélési esetekre derült fény Olaszországban. Hétfőn Milánóban őrizetbe vettek egy 73 éves papot, akinek nevét jól ismerték a város meleg közösségében. A papot azzal gyanúsítják, hogy szexuális kapcsolatra kényszerített egy 13 éves fiút.
Savonában nemrég bíróság elé állítottak egy papot, aki a gyanú szerint megrontott egy 12 éves lányt.